Policia, 300 mijë euro gjoba për thyerje të kufizimeve të lëvizjes

Nga Exit News
Policia, 300 mijë euro gjoba për thyerje të kufizimeve të lëvizjes

Policia ka gjobitur 1 798 qytetarë me rreth 38 milionë lekë gjoba ose ndryshe rreth 307 mijë euro, për thyerjen e kufizimeve të lëvizjes dhe aktiviteteve gjatë pandemisë së koronavirusit.

Prej 16 marsit, kur u vunë në zbatim masat – kliko këtu për t’u njohur me kufizimet dhe gjobat – policia ka vënë mesatarisht 20 mijë euro gjoba në ditë.

Exit News përmbledh raportet policore rreth gjobave të vëna për thyerjen e kufizimit të lëvizjeve.

Në tërësi janë 1 798 gjoba vëna qytetarëve për lëvizje dhe aktivitet përtej orarit dhe rreth 668 të tjerëve u është bllokuar makina dhe hequr patenta për 3 vite.

29-30 mars – 2 770 000 lekë – €22500

 • 157 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 1 qytetar që u fut pa leje në spital u gjobit me 500 000 lekë
 • 7 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 8 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

28-29 mars – 2 290 000 lekë – €18600

 • 89 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 5 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes në parqe u gjobitën me 20 000 lekë
 • 13 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 25 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

27-28 mars – 3 110 000 lekë – €25000

 • 71 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 24 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 34 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

26-27 mars – 2 420 000 lekë – €19600

 • 100 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 6 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes në parqe u gjobitën me 20 000 lekë
 • 13 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 45 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

25-26 mars – 1 460 000 lekë – €12000

 • 40 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 3 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes në parqe u gjobitën me 20 000 lekë
 • 10 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 33 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

24-25 mars – 2 250 000 lekë – €18000

 • 65 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 1 qytetar që nuk respektoi karantinën u gjobitën me 700 000 lekë
 • 9 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 76 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

23-24 mars –  2 350 000 lekë – €19000

 • 85 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 15 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 106 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

22-23 mars – 2 810 000 lekë – €22845

 • 278 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 3 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë

21-22 mars – 5 640 000 lekë – €45850

 • 154 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 17 pronarë dyqanesh që vazhduan të shisnin përtej kufizimit të orarit u gjobitën me 100 000 lekë
 • 1 qytetar që nuk respektoi karantinën u gjobit me 700 000 lekë

20-21 mars – 1 900 000 lekë – €15450

 • 190 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 98 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

19-20 mars – 4 540 000 lekë – €37000

 • 234 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 8 pronarë lokalesh që vazhduan aktivitetit përtej kufizimeve u gjobitën me 100 000 lekë
 • 2 qytetarë që nuk respektuan karantinën u gjobitën me 700 000 lekë
 • 75 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

18-19 mars – 4 950 000 lekë – €40000

 • 165 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 13 pronarë lokalesh që vazhduan aktivitetit përtej kufizimeve u gjobitën me 100 000 lekë
 • 1 qytetar që nuk respektoi karantinën u gjobit me 700 000 lekë
 • 78 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

17-18 mars – 1 210 000 lekë – €9800

 • 11 qytetarë që nuk respektuan kufizimet e lëvizjes u gjobitën me 10 000 lekë
 • 4 pronarë lokalesh që vazhduan aktivitetin përtej kufizimeve u gjobitën me 100 000 lekë
 • 1 pronar call-center për mos-pajisje me masa mbrojtëse u gjobit me 700 000 lekë
 • 74 qytetarëve iu hoq patenta për 3 vite dhe iu bllokua makina

Kufizimi i lëvizjeve është vendosur si masë parandaluese për përhapjen e koronavirusit.

Deri më 20 mars lëvizjet ishin kufizuar në 6 orë – 06:00-10:00; 16:00-18:00.

Më 20 mars kufizimet u kthyen në 8 orë – 05:00-13:00 dhe kufizim total të lëvizjes të dielën. Më 28 mars u vendos kufizimi i daljeve për pazar në vetëm një anëtar për familje.

Në Shqipëri janë diagnostikuar 223 të infektuar me koronavirus, 44 prej të cilëve janë shëruar dhe 11 kanë vdekur.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme