Pompeo dënon dhunën në Kapitol, quan protestuesit “kriminelë”

Nga Exit News
Pompeo dënon dhunën në Kapitol, quan protestuesit “kriminelë”

Sekretari amerikan i Shtetit, Majk Pompeo ka dënuar dhunën në Kapitol dhe ka kërkuar drejtësi për protestuesit që pushtuan godinën duke i quajtur “kriminelë”.

Pompeo ka shkruar në Twitter se e drejta e protestës është e garantuar por jo kur ajo vë në rrezik jetët e të tjerëve.

Dhuna në kapitol është e papranueshme sipas Sekretarit të Shtetit dhe ai ka kërkuar të vendoset drejtësi “për kriminelët që u përfshinë në këtë trazirë”.

“Pushtimi i Kapitolit të SHBA-së është i papranueshëm. Paligjshmëria dhe trazirat – këtu ose në të gjithë botën – janë gjithmonë të papranueshme. Unë kam udhëtuar në shumë vende dhe gjithmonë mbështes të drejtën e çdo qenieje njerëzore për të protestuar në mënyrë paqësore për bindjet e tyre dhe arsyet e tyre.

Por dhuna, duke vënë në rrezik sigurinë e të tjerëve, përfshirë ata që kanë për detyrë të sigurojnë siguri për të gjithë ne, është e patolerueshme si brenda ashtu edhe jashtë vendit. Le të sjellim me shpejtësi drejtësi për kriminelët që u përfshinë në këtë trazirë.

Amerika është më e mirë se ajo që pamë sot në një vend ku unë shërbeva si anëtar i Kongresit dhe pashë demokracinë e dorës së parë në më të mirën e saj.”

Lajme te ngjashme