Prej 10 majit mbyllen lojërat e fatit në Kosovë

Prej 10 majit mbyllen lojërat e fatit në Kosovë

Prej datës 10 maj kompanitë e lojërave të fatit do të mbyllen për 10 vitet e ardhshme dhe në Kosovë. Qeveria e Kosovës miratoi në fund të marsit rezolutën, sipas së cilës dyqanet dhe kompanitë e lojërave të fatit pezulloheshin fillimisht për 30 ditë, ndërkohë që punoi për të miratuar ligjin për mbylljen e tyre.

Sipas të dhënave të Revistës Monitor, në Kosovë janë 306 lokale bastesh, 133 lokale me kompjutera për lojërat e fatit dhe 6 ambiente ku zhvillohet bingo. Të paktën 4 mijë persona të punësuar në këto pika do të mbeten pa punë, ndërkohë që nuk ka shifra të sakta se sa do të jetë ndikimi ekonomik i këtij vendimi.

Nga 58 kompani të regjistruara në Kosovë, 19 janë kompani shqiptare. Gjashtë prej tyre janë regjistruar në Kosovë muajt e fundit, pas mbylljes së lojërave të fatit në Shqipëri më 1 janar 20119.

Kuvendi i Kosovës nisi diskutimin për mbylljen e lojërave të fatit pas dy vrasjeve në mars, të dy të rinjve në ambiente ku luheshin lojëra fati.

Më 17  mars, Jetmir Aliaj, 32 vjeç, punonjës në një kazino, u vra  brenda lokalit ku punonte në Suharekë. Tri ditë më vonë, më 20 mars, Florent Ahmetaj, 32 vjeç, po ashtu punonjës u vra me armë zjarri brenda një kazinoje në Lipjan. Të dy viktimat tentuan të mbronin lokalin ku punonin nga grabitës të armatosur.

LEXO  Saimir Tahiri nën akuzë për trafikim të lëndëve narkotike dhe korrupsion

Lajme te ngjashme