Presidenca dhe Kuvendi, grup ekspertësh për të zhbllokuar Gjykatën Kushtetuese

Nga Exit News
Presidenca dhe Kuvendi, grup ekspertësh për të zhbllokuar Gjykatën Kushtetuese

Presidenca dhe Kuvendi do të ngrenë një grup ekspertësh për të filluar sa më parë punën për identifikimin dhe zgjidhjen e problemeve urgjente për emërimin e anëtarëve të rinj të Gjykatës Kushtetuese.

Ky vendim u mor gjatë takimit të presidentit Meta me kryeparlamentarin Ruçi, paraditen e 30 qershorit.

Në një njoftim për median, presidenca sqaron:

´Presidenti Meta dhe Kryetari Ruçi ranë dakord për nisjen e menjëhershme të punës nga ekspertët e të dy institucioneve për identifikimin e të gjitha çështjeve që kërkojnë trajtim urgjent dhe afat-mesëm, dhe dakordësimin e masave që do të duhet në ndërmerren në zbatim të tyre.´

Takimi mes Metës e Ruçit erdhi pasi në 19 qershor, Komisioni i Venecias i dha të drejtë Presidentit Meta në të gjitha veprimet e tij dhe rrëzoi veprimet e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi në lidhje me konfliktin për emërimin e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese (GJK).

Për më shumë se dy vite, Gjykata Kushtetuese është jofunksionale. Aktualisht gjykata ka vetëm 4 nga 9 antarë dhe nuk merr dot asnjë vendim.

Lajme te ngjashme