Presidenti Meta, katër kërkesa qeverisë për të dalë nga kriza

Presidenti Meta, katër kërkesa qeverisë për të dalë nga kriza

Presidenti Meta i kërkoi qeverisë të saktojë zonat që kanë rrezik sizmik si dhe të ndërhyjë në legjislacionin për ndërtimet. Mbas një takimi me profesorë ai njoftoi në faqen e tij në Facebook se i kërkuar qeverisë katër pikat e mëposhtëme:

  1. 1.Përditësimin e Hartës Fizike të Riskut, ku do të përcaktohen zonat me rrezikshmëri sizmike
  2. Të zbatohen kodet europiane për ndërtimet c
  3. Të përditësohet legjislacioni duke shtuar elementë të rinj për sigurinë në ndërtesa
  4. Ti jepet mbështetje financiare institucioneve kërkimore shkencore në këtë fushë.

Të martën vendi u godit nga një tërmet 6.4 ballë, nga i cili humbën jetën 51 qytetarë, mbi 700 u plagosën dhe u dëmtuan qindra pallate e banesa

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme