Propozimi i Roshit për vaksinimin e deputetëve, Rama kundër

Nga Exit News
Propozimi i Roshit për vaksinimin e deputetëve, Rama kundër

Deputeti Enver Roshi ka propozuar që deputetët të vaksinohen më shpejt, por propozimi i tij është rrëzuar nga kryeministri Edi Rama.

Gjatë një konference me gazetarët, të premten, Rama tha:

“Asnjë deputet, asnjë ministër, asnjë drejtor, që nuk është mbi 75 vjeç, nuk do ta marrë vaksinën para”.

Deputeti Roshi kërkesën ia kishte parashtruar kreut të Kuvendit Gramoz Ruçi.

Argumenti i Roshit për këtë kërkesë është se për shkak të takimeve me elektoratin, deputetët ekspozohen ndaj një rreziku të lartë:

“Të hartohet një listë për ne, edhe për ata deputetë që nuk e kanë kaluar e për grupe të tjera, që të mos preken deputetët nga Covid-i, që të vaksinohemi, të jemi në grupet prioritare, jo para atyre që janë në frontin e luftës, por në vijën e dytë apo të tretë të përfshihen deputetët për t’u vaksinuar me vaksinën anti-Covid”.

Në një prononcim për A2, Roshi tha se propozimi i tij kishte qenë në parim. Ai u shpreh se prioritet në vaksinim duhet të kenë mjekët, moshat e treta dhe mësuesit.

Roshi është një ndër deputet që u prek nga Covid-19.

Lajme te ngjashme