Protesta kundër betonizimit të Durrësit

Protesta kundër betonizimit të Durrësit

Qytetarët e Durrësit, aktivistë të shoqërisë civile e arkeologë protestuan sot kundër betonizimit të sheshit, dëmtimit të trashëgimisë kulturore, vlerave dhe identitetit të qytetit.

Punimet për rikualifikimin urban të sheshit Veliera në Durrës janë pezulluar përkohësisht, pasi gjatë punimeve janë gjetur themelet e një ndërtese mijëra vjeçare.

Nëse projekti për sheshin Veliera do të zbatohet, ai do të prekë zonën e mbrojtur arkeologjike ku nuk mund të ndërhyhet, dhe do të betonizojë përgjithmonë trashëgiminë kulturore të qytetit.

 

Lajme te ngjashme