Rama kërkon drejtësi për masakrën e Srebrenicës

Nga Exit News
Rama kërkon drejtësi për masakrën e Srebrenicës

Edi Rama, në cilësinë e kryetarit të OSBE-së kërkoi ndëshkimin e masakrës së Srebrenicës.

“Gjyqtarët lokalë dhe ndërkombëtarë kanë dokumentuar atë që ndodhi në Srebrenicë dhe rrethinat e saj në vitin 1995. Kjo nënvizon domosdoshmërinë e dhënies së drejtësisë. Mosndëshkimi nuk është opsion”, tha Rama.

Rama rikujtoi se masakra e Srebrenicës u ripërsërit në Kosovë:

“Ne gjithmonë themi se Srebrenica nuk duhet të përsëritet kurrë, por vetëm disa vite më vonë pati një konflikt shkatërrues në Kosovë. Përgjegjësia për krimet u takon atyre që i kanë kryer. Por, shoqëritë janë gjithashtu fajtore nëse ato nuk kujtojnë dhe nuk mësojnë nga leksionet e asaj që ndodhi në Srebrenicë”.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme