Rama pranon “marrëveshjen e heshtur” mes politikanëve dhe gjyqtarëve

Rama pranon “marrëveshjen e heshtur” mes politikanëve dhe gjyqtarëve

Në një takim me aktivistë të rinisë socialiste FRESSH, Kryeministri Edi Rama, për herë të parë, pranoi publikisht se politikanët në Shqipëri kanë përfituar nga sistemi gjyqësor i korruptuar:

“Sistemi ynë politik është i ngritur prej vitesh mbi një marrëveshje të heshtur por që ka dalë haptas prej vitesh mes politikanëve që zgjedhin gjykatësit dhe gjykatës që mbyllin çështjet e politikanëve dhe prandaj politikanët nuk kanë qenë kurrë të gatshëm t’i hyjnë reformës në drejtësi, sepse është si të hysh dhe të sharrosh degën ku rri. Ne i hymë dhe e bëmë. Dhe aty filloi krisja e koalicionit [me LSI-në].”

Duke marrë parasysh faktin se vetë Kryeministri Rama ka qenë pjesë e kësaj “marrëveshje të heshtur”për rreth 20 vjet. Dhe si ai, ashtu dhe politikanët rreth e tjerë vazhdojnë të përfitojnë nga kjo marrëveshje, natyrshëm lind pyetja: A do të munden tri institucionet e reja të Vettingut të pastrojnë realisht sistemin gjyqësor?

E nëse ekziston kjo “marrëveshje e heshtur”, a mos ndoshta Prokurori i Përgjithshëm duhet të fillojë hetim të menjëhershem për këtë çështje?

Lajme te ngjashme