Ruçi llogari kryetares së KLGJ për Gjykatën e Lartë: Nuk mund të mbajë peng Shqipërinë nga integrimi

Nga Exit News
Ruçi llogari kryetares së KLGJ për Gjykatën e Lartë: Nuk mund të mbajë peng Shqipërinë nga integrimi

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi i kërkoi llogari kryetares së Këshillit të Lartë Gjyqësor, Naureda Llagami për plotësimin e vakancave në Gjykatën e Lartë.

Gjatë seancës parlamentare, Ruçi pohoi se nuk mundet që KLGJ të mbajë peng Shqipërinë në lidhje me anëtarësimin në BE.

“Kur do të plotësohen vakancat në Gjykatën e Lartë dhe atë Kushtetuese? S’ka arsye ligjore që ju me mos hapjen e të gjitha vendeve të mbani peng Shqipërinë deri në Bruksel. Kur themi të hapen menjëherë dhe sa më shpejt, shumë shpejt që të mos jemi tek momenti që të preukupohen Ligjet për mosplotësim të kësaj rezolute.”

Zonja Llagami u shpreh se “jemi në fazën e e vijimit të procesit si Këshill për zbatimin e reformës në drejtësi, ndërsa vettingu është proces paralel që bën identifikimin e personave të ekspozuar ndaj korrupsionit. Këshilli ka filluar punën dhe besoj që edhe Këshilli do marrë shumë masa për gjyqtarët e korruptuar apo që ka indicie se janë të tillë”.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme