Gjykata Evropiane ndalon dëbimin në Ruanda të shqiptarit të trafikuar

Një viktimë shqiptare e trafikimit  në bordin e një avioni britanik për në Ruandë ka pohuar se kishte për t’u vetëvrarë nëse e dërgonin atje, përpara se fluturimi të anulohej me një urdhër nga Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut. Qeveria britanike ndezi polemika kur njoftoi se ata të cilëve iu ishte refuzuar azili

Gjykata e Strasburgut dënon qeverinë për dhunën policore ndaj familjes rome

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg mori një vendim në dëm të qeverisë shqiptare dhe në mbështetje të një familjeje, individët e tre brezave të së cilës kishin pësuar dhunën e policisë shqiptare në vitin 2014. Tetë vite më parë, një gjykatë në Fier shpalli fajtorë individët përgjatë tre brezave të

Shqipëria me vdekshmërinë më të lartë foshnjore në rajon

Sipas të dhënave të Eurostat-it, Shqipëria ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë foshnjore në rajon, duke ngjallur shqetësime për cilësinë e kujdesit për nënën dhe pas lindjes. Ndërsa niveli i varfërisë është ulur dhe kushtet në spitale janë përmirësuar disi, shkalla e vdekjeve të foshnjave mbetet shqetësuese. Eurostat vuri në dukje në një raport

Zgjedhja e presidentit të ri, një tallje e turpshme me sigurinë

Anti-Meta u zgjodh. Emri i tij është Bajram Begaj. Por mënyra se si u zgjodh duhet të na bëjë të mendojmë për rolin e  presidentit të Republikës dhe mënyrën se si e zgjedhim.   Procesi ishte haptazi tallës ndaj normave kushtetuese, tregoi mungesën e përgjegjësisë dhe llogaridhënies institucionale dhe përshfaqi karakterin thelbësisht anti-demokratik të përzgjedhjes së

FMN thirrje qeverisë të mbështesë të varfërit

Qeveria shqiptare duhet të zëvendësojë Bordin e Transparencës, të emëruar nga kryeministri Edi Rama për të monitoruar dhe vendosur rritjen e çmimeve në vend, me asistencë dhe mbështetje për anëtarët vulnerabël të shoqërisë, sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN). FMN-ja vizitoi vendin dhe lëshoi ​​një deklaratë në fund të misionit, ku komentoi situatën ekonomike mes luftës

World Vision ngre alarmin për fuqizimin e grave dhe fëmijëve

Gratë dhe fëmijët shqiptarë vuajnë nga nivele të ulëta fuqizimi, mungesë lirie dhe një nivel shqetësues ekspozimi ndaj dhunës, sipas rezultateve të një sondazhi të World Vision Albania. Përmes një kampionimi të rastësishëm, raporti anketoi mbi 460 nëna nga 35-50 vjeç dhe fëmijë nga 11-17 vjeç. World Vision shqyrtoi vendimmarrjen në familje, pronësi dhe menaxhimin

Gjykata evropiane dënon Shqipërinë për ndarjen e nxënësve romë dhe egjiptianë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka shpallur fajtore qeverinë shqiptare për segregimin apo ndarjen veçmas të fëmijëve romë dhe egjiptianë në një shkollë në Korçë. Njoftimi u bë publik të martën dhe zbuloi se qeveria shkeli Nenin 1, Protokollin 12 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut. Ata janë të detyruar t’u

Investimet strategjike në Butrint ngrenë pyetje për pavarësinë e AADF-së

Në fillim të këtij muaji, Zëri i Amerikës raportoi për të ashtuquajturat “investime strategjike” në zonën e parkut arkeologjik të Butrintit, pasi ky park u zvogëlua me 800 hektarë në janar 2022. Sipas një vendimi të Komitetit të Investimeve Strategjike të kryesuar nga kryeministri Edi Rama, “Manastiri Resort” do të ndërtohet nga kompania AlbStar dhe do të përbëhet nga

Shqiptarët mbeten pa përfaqësimin në parlamentin serb

Nuk do të ketë deputetë shqiptarë etnikë në parlamentin e Serbisë pasi Shaip Kamberi nuk fitoi një mandat në zgjedhjet e përsëritura të kësaj jave. Në zgjedhjet e përsëritura parlamentare për qytetin e Tërnocit, komuna e Bujanocit morën pjesë 618 nga 1050 votues me të drejtë vote. Ndërsa koalicioni shqiptar fitoi 598 nga ato vota, atij

1234563 252