A e favorizoi qeveria ndërtuesin e Aeroportit të Vlorës, i afërt me Ramën dhe Erdoganin?

Ambientalistët paralajmërojnë se aeroporti Vlorës do të dëmtojë në mënyrë të pashmangshme një ligatinë kyçe në Mesdhe. Pikëpyetje ngrihen në lidhje me konsorciumin me lidhje të afërta politike pas kontratës së majme të aeroportit.   Pikat kyçe: Shqipëria ka dhënë dritën jeshile për të ndërtuar një aeroport të ri në një nga lagunat kyçe të

Kuvendit i kërkohet të rrisë mbi 14 vjeç moshën për marrëdhënie seksuale

Një organizatë shqiptare për të drejtat e fëmijëve i ka kërkuar parlamentit të rrisë moshën për hyrjen në marrëdhenieve seksuale, që aktualisht është 14 vjeç, dhe të përmirësojë ligjet për të mbrojtur të rinjtë nga dhuna dhe shfrytëzimi seksual. CRCA/ECPAT Albania, një OJQ që punon për të drejtat e të rinjve, i kërkoi  Komisioni për

Gjykata e Strasburgut dënon qeverinë për dhunën policore ndaj familjes rome

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg mori një vendim në dëm të qeverisë shqiptare dhe në mbështetje të një familjeje, individët e tre brezave të së cilës kishin pësuar dhunën e policisë shqiptare në vitin 2014. Tetë vite më parë, një gjykatë në Fier shpalli fajtorë individët përgjatë tre brezave të

Zgjedhja e presidentit të ri, një tallje e turpshme me sigurinë

Anti-Meta u zgjodh. Emri i tij është Bajram Begaj. Por mënyra se si u zgjodh duhet të na bëjë të mendojmë për rolin e  presidentit të Republikës dhe mënyrën se si e zgjedhim.   Procesi ishte haptazi tallës ndaj normave kushtetuese, tregoi mungesën e përgjegjësisë dhe llogaridhënies institucionale dhe përshfaqi karakterin thelbësisht anti-demokratik të përzgjedhjes së

Gjykata evropiane dënon Shqipërinë për ndarjen e nxënësve romë dhe egjiptianë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka shpallur fajtore qeverinë shqiptare për segregimin apo ndarjen veçmas të fëmijëve romë dhe egjiptianë në një shkollë në Korçë. Njoftimi u bë publik të martën dhe zbuloi se qeveria shkeli Nenin 1, Protokollin 12 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut. Ata janë të detyruar t’u

Investimet strategjike në Butrint ngrenë pyetje për pavarësinë e AADF-së

Në fillim të këtij muaji, Zëri i Amerikës raportoi për të ashtuquajturat “investime strategjike” në zonën e parkut arkeologjik të Butrintit, pasi ky park u zvogëlua me 800 hektarë në janar 2022. Sipas një vendimi të Komitetit të Investimeve Strategjike të kryesuar nga kryeministri Edi Rama, “Manastiri Resort” do të ndërtohet nga kompania AlbStar dhe do të përbëhet nga

Shqiptarët i pranojnë pakicat kombëtare në shoqëri, më pak në familje

Në ndryshim me refuzimin ndaj komunitetit LGBTI+, shqiptarët i pranojnë në masë dërrmuese minoritet etnike në Shqipëri. Anketimi i emisionit Barometri në Euronews, kryer me 1000 intervista ballë për ballë në nivel kombëtar mes datave 25 prill – 7 maj, tregon hapjen e shqiptarëve ndaj komuniteteve etnike dhe njohje në nivele të luhatshme të tyre.

‘Marshimi i Krenarisë’ kërkon të drejta për komunitetin dhe familjen LGBTI+

Anëtarë dhe mbështetës të komunitetit LGBT+ mbajtën sot në Tiranë “Marshimin e Krenarisë” (Tirana Pride), ku kërkuan më tepër të drejta për anëtarët e komunitetit të tyre dhe për familjen LGBT+. Qindra marshues u mblodhën fillimisht në Sheshin “Nënë Tereza” për të shfaqur krenarinë për lirinë, jetën dhe të drejtat e njeriut. Kjo është hera

1233 249