SHBA-të fillojnë procedurën e largimit nga OBSH

Nga Exit News
SHBA-të fillojnë procedurën e largimit nga OBSH

Presidenti Trump i ka dërguar Kombeve të Bashkuara njoftimin për largim nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, më 6 korrik 2020, raporton CNBC. Njoftimi është hapi i parë i procesit për largimin e plotë të SHBA-ve nga OBSH-ja.

Largimi i SHBA-ve nga organizata botërore ka ngjallur shumë debate brenda kongresit amerikan.

Më 30 maj, Presidenti Donald Trump vendosi ndërprerjen e të gjitha marrëdhënieve dhe financimeve për Organizatën Botërore të Shëndetit.

Trump e akuzoi OBSH-në për shpërhapjen e koronavirusit, pasi nuk ka qenë e aftë të bëjë reforma dhe marrë masat e nevojshme në kohë. Ai kritikoi OBSH-në se nuk e detyroi Kinën të jetë më transparente për koronavirusin:

‘Mungesa e transparencës nga Kina për virusi lejoi që sëmundja të përhapet në të gjithë botën, duke nxitur një pandemi globale që ka kushtuar më shumë se 100,000 jetë amerikane.’

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme