SHBA-të miratojnë vaksinën e Johnson&Johnson

Nga Exit News
SHBA-të miratojnë vaksinën e Johnson&Johnson

Shtetet e Bashkuara të Amerikës autorizuan të shtunën pasdite përdorimin e vaksinës Johnson &Johnson.

Shpërndarja e vaksinës do të nisë brenda pak ditësh.

Vaksina e re ka avantazhe praktike dhe logjistike në krahasim me dy vaksinat e mëparshme.

Ajo nuk ka nevojë të mbahet e ngrire dhe bëhet vetëm një dozë.

Kjo vaksinë ofron një mbrojtje më të ulët, prej 66% në total dhe 72% në SHBA, për të parandaluar rastet mesatare deri serioze të Covid19.

Dy vaksinat e tjera të përdorura në Amerikë, Pfizer dhe Moderna kanë efikasitet 99% mbas dy dozave.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme