Shoqëria civile ngre shqetësim mbi promovimin e qeverisë shqiptare në Javën e Integritetit

Nga Exit News
Shoqëria civile ngre shqetësim mbi promovimin e qeverisë shqiptare në Javën e Integritetit

Disa shqiptarë nga brenda dhe jashtë vendit i kanë dërguar një letër Dhomës Ndërkombëtare të Tregtisë në Shqipëri dhe Holandë. Letra po ashtu i është drejtuar ambasadorit holandez në Tiranë dhe ambasadorit të BE.

Letra e parë nga Exit, ngre shqetësim mbi promovimin e qeverisë shqiptare gjatë Javës së Integritetit 2020, duke ngritur akuza për pastrim reputacioni.

“Nuk ka asnjë informacion në dispozicion të publikut për nominuesit, për mënyrën se si nominimet u shqyrtuan ose vlerësuan, ose për kriteret e zgjedhjes së jurisë dhe çmimeve”, thuhet në letër.

Letra vlerëson se mungesa e plotë e transparencës në procesin e dhënies së kampionëve të integritetit “minon besueshmërinë e një çmimi që supozohet se promovon transparencën”.

Letra  flet për një konflikt të dukshëm interesi për shkak të promovimit të integritetit.

“Si për analizat më të fundit të korrupsionit në Ballkanin Perëndimor, Shqipëria është në rrezik të” kapjes totale të shtetit “, thuhet në letër.

Autorët shpjeguan se ata besojnë se është përgjegjësia e organizatorëve për të siguruar integritetin e atyre që marrin pjesë.

Ata vërejnë se lufta anti-korrupsion po zhvillohet çdo ditë nga shqiptarët në akademi, shoqëri civile dhe aktivizëm dhe ata duhet të kishin qenë partnerë qendrorë dhe t’u jepej një zë drejtues.

Lajme te ngjashme