Shpallen fitueset e tenderit për tunelin e Llogarasë

Nga Exit News
Shpallen fitueset e tenderit për tunelin e Llogarasë

Kompanitë iC Consulenten Ziviltechniker, ELEA iC dhe IBE, SEED Consulting shpk dhe InfraKonsult shpk janë fitueset e tenderit për projektimin e tunelit të Llogarasë.

Vendimi erdhi një ditë pasi ministrja Balluku njoftoi se janë kualifikuar dy projekt-propozime, mes të cilave juria do të zgjidhte fituesen.

Qeveria hapi në qershor garën ndërkombëtare për hartimin e projektin inxhinierik të Tunelit të Llogarasë

Procesi i tenderimit për ndërtimin e tunelit do të bëhet brenda këtij viti.

Siç Exit News ka shkruar më parë, projekti i ndërtimit të Tunelit të Llogarasë do të financohet nga qeveria.

Tuneli 6 kilometra i gjatë pritet që të shkurtojë aksin Orikum – Palasë në vetëm 10 minuta rrugë.

Qytetarët do të paguajnë një tarifë fikse për të kaluar në tunel.

Ndërtimi i tunelit, sipas qeverisë parashikohet të kushtojë 6,3 milionë euro.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme