Shpend Ahmeti dorëhiqet nga Vetëvendosja

Shpend Ahmeti dorëhiqet nga Vetëvendosja

Shpend Ahmeti ka dhënë dorëheqje nga të gjitha pozitat në Lëvizjen Vetëvendosje. Ai ka qenë njëri prej figurave më të rëndësishme të kësaj partie në vitet e fundit.

Ahmeti, përmes një letre publike bëri të ditur arsye e vendimit të tij. Ai shkruan se “nuk besoj më se organizata në gjendjen që është sot është rruga më e shpejtë për ndryshim, së paku jo në përputhje me qëndrimet dhe besimet e mia.

Ai shprehet se “nuk kam hyrë në Vetëvendosje për të luftuar me njëri tjetrin brenda organizatës duke forcuar kështu klasen e tejkaluar politike”.

Ahmeti shpreh pakënaqësinë dhe zhgënjimin me politikën aktuale në Kosovë. Ai shkruan se “vazhdojmë të udhëhiqemi nga një klasë politike e paaftë të ballafaqohet me sfidat e shtetit tonë. Pikërisht në dhjetëvjetorin e pavarësisë, nuk kemi se si të mos reflektojmë mbi atë se çfarë do të mund të ishte ky shtet po të kishim arritur të bëjmë ndërrimin e gjeneratave politike, jo për nga mosha por nga mendësia”.

Lajme te ngjashme