Si do të lëvizin qytetarët në kufirin mes Shqipërisë dhe Greqisë

Nga Exit News
Si do të lëvizin qytetarët në kufirin mes Shqipërisë dhe Greqisë

Ambasada greke ka sqaruar mënyrën se si do të lejohet kalimi i qytetarëve mes kufirit shqiptar dhe atij grek.

Udhëtimet ajrore drejt Greqisë janë ta mundura për të gjithë qytetarët që fluturojnë drejt aeroportit Eleftherios Venizellos në Athinë.

Ndërkohë ndalohet kalimi i kufirit detar dhe tokësor për të gjithë ata qytetarë që:

– Nuk kanë Kartën e Veçantë të identitetit dhe Homogjenit,

– Nuk kanë një leje qëndrimi në Greqi

– Nuk kanë banesën kryesore apo që nuk qëndrojnë zakonisht në Greqi

Qarkullimi do të lejohet për kamionët që transportojnë mallra, transportin e mallrave me anije, si dhe persona të cilët faktojnë me dokumenta nevojën e udhëtimit nga kufiri tokësor për arsye profesionale.

Ky rregjim lëvizjesh do të vazhdojë të jetë në fuqi edhe pas datës 1 korrik, njoftoi Ambasada e Greqisë në Tiranë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme