Si të gatuajmë tartë me dardhë?

Nga JaMystic
Si të gatuajmë tartë me dardhë?

JaMystic nuk iu ndahet ëmbëlsirave. Kjo recetë është e parezistueshme.
Në familjen tonë nuk arrin të ndahet nëpër pjata, por konsumohet në çast.

Tartë me dardhë

Pak histori

Ka shumë varietete dardhësh, por jo të gjitha janë të ngrënshme.
Dardha e ka origjinën nga Azia ( Kina) por emri i saj vjen nga latinishtja “pyrus”.
Dardhat janë një fryt shumë i pasur me fibra. Ato janë burim i një vargu të tërë të vitaminave, C, K, B2, B3 dhe B6. Për gratë shtatzëna apo nënat që janë me fëmijë në gji, është e dobishme informata se dardhat përmbajnë acid folik. Sa i përket mineraleve, dardhat përmbajnë kalcium, magnez, kalium, bakër dhe mangan. Vitamina C dhe bakri janë antioksidant, kështu që ngrënia e dardhës bën mrekulli për imunitetin tuaj.

Dardhat përmbajnë edhe mineralin bor, i cili i duhet trupit tonë për ta absorbuar kalciumin që ndihmon në parandalimin e osteoporozës.
Përveç të gjitha këtyre cilësive ajo është edhe e shijshme

Për 4 persona:

  • 1 petë sfoljatë
  • 1 vazo (200g ) pure molle JaMystic
  • 30 g gjalpë
  • 30 g sheqer
  • 4 dardhë Williams

Ndezim furrën në 200 gradë. Në një formë apo tepsi vendosim letër pjekjeje dhe petën sfoljatë e pickojmë me pirun që të mos fryhet gjatë pjekjes. Shtrojmë purene e mollës mbi gjithë bazën në mënyrë të njëtrajtshme.
Qërojmë dardhët dhe i presim ( duke iu hequr zemrën) në formë gjysëm hëne.
I vendosim ato duke krijuar rrathë nga më i gjeri deri tek më i ngushti duke përfunduar në qendër. Përfitojmë kështu një formë luleje.

I hedhim në mënyrë të njëtrajtshme sheqerin dhe gjalpin në copëza në të gjithë sipërfaqen. Përveshim anët e petës në formë gërsheti dhe e fusim në furrë në 200 gradë.

WhatsApp Image at
Tartë me dardhë nga JaMystic

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>