Studentët kërkojnë heqje të tarifave: Rektorati tallet me ne

Nga Exit News
Studentët kërkojnë heqje të tarifave: Rektorati tallet me ne

Lëvizja për Universitetin deklaroi të mërkurën se Rektorati “është tallur” me studentët në përgjigjen që ky i fundit u ka dhënë sa i takon kërkesës së tyre për ulje të tarifës.

një njoftim Lëvizja deklaron se heqja tarifave është një domosdoshmëri në kushtet e mësimit online ku studentët nuk po e përdorin infrastrukturën universitare.

Ata deklarojnë:

Pavarësisht kërkesave dhe pakënaqësisë së vazhdueshme studentore, Ministria e Arsimit nuk ka reaguar, madje nuk ka marrë parasysh as peticionin e nënshkruar nga 8000 studentë për anulimin e tarifave”.

Përgjigja që Rektorati u ka dhënë në lidhje më këtë kërkesë për Lëvizjen është “tallëse dhe e turpshme”.

Në përgjigjen e Rektoratit thuhet se nuk ka ulje të tarifës por është ulur tarifa e regjistrimit nga 2500 lekë në 2000 lekë.

o

Më herët Lëvizja për Universitetin i ka dërguar një peticion me 8 mijë firma Ministrisë së Arsimit ku kërkonte anulimin e tarifës në kushtet e mësimit online.

Kërkesën e tyre studentët e mbështesin edhe në studime të cilat dëshmojnë se sa efektiv ka qenë mësimi online.

Sipas një studimi të LPU 60% e studentëve shprehen të  pakënaqur për mënyrën se si po zhvillohet mësimi online.

Në studim morën pjesë 1570 studentë.

Studimi nxori në pah se 44.5% kanë akses të pjesshëm në internet dhe mbi 70% janë të detyruar t’i ndjekin leksionet përmes telefonit celular.

LEXO  Studentët peticion Ramës për rikthimin në auditore

Ndërkohë një tjetër studim i Qëndresës Qytetare i kryer më 17 dhjetor nxjerr në pah të njëjtën situatë.

Sipas këtij studimi:

  • 77.5% e studentëve e ndjekin mësimin online pa Laptop apo PC.
  • Në mësim marrin pjesë vetëm 60% e studentëve
  • Studentët vlerësojnë me noten 8 pedagogët dhe me 5-6 sekretaritë e Fakulteteve
  • 6% e studentëve shpenzojnë 20 euro në muaj për internet

Lajme te ngjashme