OPDAT

Teoria e Kaosit dhe Reforma në Drejtësi

Teoria e Kaosit dhe Reforma në Drejtësi

Teoria e Kaosit shpjegon sistemet dinamike, të cilat janë jashtëzakonisht të ndjeshme ndaj kushteve fillestare. Një shembull i njohur është ai që njihet si "efekti...

Të gjitha pushtetet për Kryeministrin!

Të gjitha pushtetet për Kryeministrin!

Frika për pushtetin, nxitimi për të mbrojtur karrigen, por edhe presioni i njerëzve të afërt për të mbajtur me çdo kusht pushtetin dhe privilegjet që...