Reforma në Drejtësi
Merreni seriozisht reformën – Pjesa II

Merreni seriozisht reformën – Pjesa II

(Pjesën e parë të kësaj eseje mund ta lexoni këtu.) II. “Turn that plane around” Ky ishte urdhri që gjyqtari Emmet Sullivan, i gjykatës së...

Merreni seriozisht reformën

Merreni seriozisht reformën

Një analizë fillestare dhe empirike e reformës në drejtësi në Shqipëri, nën këndvështrimin e vendimeve të Gjykatës së Strasburgut. Titulli i këtij artikulli kujton padyshim...

KPK shkarkon nga detyra prokurorin Adnand Xhelili

KPK shkarkon nga detyra prokurorin Adnand Xhelili

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit shkarkoi nga detyra prokurorin Adnand Xhelili për shkak të problemeve me justifikimin e pasurisë. Mediat raportojnë se problem për prokurorin...

Mbi themelet e krizës shqiptare

Mbi themelet e krizës shqiptare

«Qenia njerëzore, individi ... është burimi i fundit i të gjitha të drejtave» Hersch Lauterpacht Më 18 tetor, Këshilli Evropian vendosi të mos ndjek rekomandimin...

1 2 3 42