Varferia
Shfaqja, Dukja dhe Thelbi

Shfaqja, Dukja dhe Thelbi

Shfaqja, Dukja dhe Thelbi kështu, të vendosura së bashku, na kujtojnë disa kategori filozofike, si pasojë e përdorimit figurativ të kuptimeve bazë: dy të parat...

A e meritojmë varfërinë

A e meritojmë varfërinë

Si zor të ketë njeri që, sapo vetëdijësohet për statusin shoqëror ku gjendet, të mos i ketë bërë vetes një sërë pyetjesh, si këto: Pse...