Taksë e re për makinat e luksit

Ministri Arben Ahmetaj deklaroi, dje, se do të ketë një taksë të re për makinat e luksit.

Në një intervistë për Ora News, Ahmetaj u shpreh se për çdo makinë luksi do të paguhet rreth 500 Euro më shumë taksa se aktualisht. Makinat e luksit do të përcaktohen mbi bazën e vitit të prodhimit, fuqinë motorike dhe çmimin e shitjes.

Në paketën fiskale vitit 2016, përveç taksës së re të makinave të luksit, qeveria do të rrisë taksat e siguracionit të makinës dhe pronës.

Lajme te ngjashme