TikTok, aplikacioni më i shkarkuar i vitit 2020

Nga Exit News
TikTok, aplikacioni më i shkarkuar i vitit 2020

TikTok ishte aplikacioni më i shkarkuar në botë në vitin 2020 duke i zënë vendin e parë Facebook Messenger, sipas kompanisë dixhitale të analitikës App Annie raporton BBC.

Platforma kineze e shpërndarjes së videove është aplikacioni i vetëm që nuk është në pronësi të Facebook që ndodhet në 5 aplikacionet më të shkarkuara në botë

Popullariteti i TikTok u rrit edhe pasi ish-Presidenti amerikan Donald Trump u përpoq ta ndalonte atë në Amerikë.

Aplikacionet në pronësi të Facebook kanë mbajtur vendin e parë që kur nisi matja e shkarkimeve në 2018 dhe ende dominojnë.

Gjiganti i mediave sociale i Mark Zuckerberg përbën pjesën tjetër të pesë të parëve me aplikacionet Facebook, WhatsApp, Instagram dhe Facebook Messenger.

Vitin e kaluar, Presidenti i atëhershëm Donald Trump lëshoi ​​një urdhër ekzekutiv për të ndaluar shkarkimet e reja të aplikacionit TikTok në SHBA.

Administrata Trump pretendoi se TikTok përbënte një rrezik për sigurinë kombëtare pasi qeveria kineze kishte qasje në të dhënat e përdoruesit të saj. Kompania në mënyrë të përsëritur mohoi akuzat.

Për të zgjidhur çështjen u propozua që kompania mëmë ByteDance t’i shiste një pjesë të biznesit të saj amerikan në gjigantin amerikan të teknologjisë Oracle dhe Walmart por kjo nuk u miratua kurrë nga qeveria kineze.

Kur u bë President i SHBA në janar të këtij viti Joe Biden tërhoqi urdhrin ekzekutiv të Trump.

Lajme te ngjashme