Tkurret biznesi, ulen punësimet e reja

Bizneset punësuan më pak njerëz të rinj në periudhën maj- qershor 2015.

Sipas raportit të Bankës së Shqipërisë, sipërmarrësit, të frikësuar nga rënia e shitjeve, nuk investuan as në punësime të reja, as në përmirësim të ambjenteve të punës.

Në periudhën maj-qershor, ndryshimi i fondit të pagave ishte më pak se tetë për qind. Kjo është rritja më e ulët që nga viti 2013, ku rritja e fondit të pagave ishte 15 për qind. Kjo tregon se bizneset nuk janë optimistë për të ardhmen dhe nuk janë të nxitur të investojnë.

Lajme te ngjashme