Turqia ndryshon planin për rifillimin e mësimit në shkolla

Nga Exit News
Turqia ndryshon planin për rifillimin e mësimit në shkolla

Turqia do të ndryshojë planin për rihapjen e shkollave në fund të muajit, duke i kërkuar fillimisht vetëm nxënësve më të vegjël të kthehen në shkolla për dy ditë në javë.

Numrat e viktimave të shënuara nga koronavirusi janë në nivelet më të larta që nga mesi i muajit maj kur vendi kishte ende rregulla për ndalim qarkullimi.

Qeveria ka deklaruar se nuk planifikon të rikthejë masat kufizuese të lëvizjes pork a nxitur qytetarët të zbatojnë masat e distancës sociale dhe higjenës.

Muajin e kaluar ministrja e arsimit, Ziya Selcuk njoftoi se shkollat, të mbyllura që nga muaji mars, do të rifillonin mësimin nga 21 shtatori.

Ditën e martë, ministroi njoftoi se vetëm kopshtet dhenxënësit e viteve të para të fillores do të kthehen fizikisht në shkolla, dhe se plani për rihapjen e plotë do të përcaktohet brenda tre javësh.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme