Vetingu, gjyqtari Thanza drejt shkarkimit, ka fshehur të shkuarën kriminale

Vetingu, gjyqtari Thanza drejt shkarkimit, ka fshehur të shkuarën kriminale

Gjyqtari i Gjykatës së Lartë Admir Thanza rrezikon të mos kalojë vetingun, për shkak të fshehjes së të shkuarës kriminale, parregullsive në deklarimin e pasurisë dhe pasjes së kontakteve me persona të papërshtatshëm.

Deri më tani Admir Thanza është i pari gjyqtar që i gjehen shkelje në të treja kriteret, atë të pasurisë, të figurës, si dhe në vlerësimin profesional.

KPK ka zbuluar gjatë hetimit se gjyqtari Thanza ka fshehur nga formulari i vetëdeklarimit një dënim që ka marrë në Itali në vitin 1999.

Admir Thanza është dënuar me 40 ditë burg dhe gjobë nga gjykata e Shkallës së Parë në Piza të Italisë, për veprën penale “vjedhje në bashkëpunim”.

Po ashtu, në deklarimin e pasurisë së gjyqtarit Thanza ka parregullsi. Relatori I KPK-së Lulzim Hamitaj u shpreh:

“Ka fshehje pasurie dhe nuk ka burime të ligjshme.”

Nga hetimi i KPK-së është zbuluar se ka pasaktësi në dokumentet e të paktën dy prona, një garazh në Tiranë dhe një dupleksi në Gjirin e Lalëzit.

Në deklaratën e pasurisë së disa viteve, familja Thanza ka deklaruar bilanc negative, ndaj sipas KPK-së, nuk mund të justifikohet blerja e pronave të paluajtëshme me burime të ligjshme të ardhurash.

Lidhur me kontrollin e figurës, DSIK e ka konsideruar si të papërshtatshëm për të vazhduar detyrën gjyqtarin Thanza pasi ka kontakte me persona të papërshtatshëm.

LEXO  Boris Johnson: Kërkesa për referendum për pavarësinë e Skocisë, e papërgjegjshme

Vendimi nëse Admir Thanza do të vazhdojë apo jo detyrën do të jepet ditët e ardhshme.

Lajme te ngjashme