Vetingu, konfimohen në detyrë gjyqtari Klodian Kurushi dhe prokurori Genti Xholi

Vetingu, konfimohen në detyrë gjyqtari Klodian Kurushi dhe prokurori Genti Xholi

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit konfirmoi sot në detyrë gjyqtarin e Krimeve të Rënda Klodian Kurushi dhe prokurorin e Apelit në Tiranë Genti Xholi.

Vendimin për gjyqtarin Kurushi e mori trupa e përbërë nga Suela Zhegu, Alma Faskaj dhe Lulzim Hamitaj.

Ndërsa për prokurorin Xholi, vendimi u mor nga Etleda Çiftja, Firdes Suli dhe Roland Ilia.

Në të dy rastet, KPK nuk gjeti probleme në asnjë prej kritereve të vlerësimit: pasuri, figurë, profezionalizëm.

Klodian Kurushi është gjyqtar i Krimeve të Rënda që prej vitit 2005. Ai është dhe pedagog në Fakultetin e Drejtësisë dhe trajnues në Shkollën e Magjistraturës.

Prokurori Genti Xholi ka punuar 10 vjet pranë Prokurorisë së Tiranës, dhe që prej vitit 2010 ai punon pranë prokurorisë së Apelit Tiranë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme