Vuçiç paralajmëron Kosovën për padinë për genocid

Nga Exit News
Vuçiç paralajmëron Kosovën për padinë për genocid

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç paralajmëroi Kosovën të mos përdorë Shqipërinë për të ngritur një padi për genocid kundër vendit të tij.

Ky paralajmërim erdhi pas lajmit se qeveria e Kosovës po përgatit padinë për në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë vitin e ardhshëm.

Deklarata e Vuçiç nënkupton se Kosova nuk mund të ngrejë padi në GJND, pasi nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara.

“Ju kërcënoni me padi për genocid? Kjo gjë mund të realizohet vetëm përmes Shqipërisë, dhe kjo do të thotë bashkim me Shqipërinë. Unë u kërkoj shqiptarëve nga Kosova të mos e bëjnë,” është shprehur Vuçiç, sipas gazetës Beograd B92.

Kosova shpalli pavarësinë nga Serbia në 2008, pas një lufte brutale, nga e cila u vranë mijëra kosovarë dhe më shumë se gjysma e popullsisë u detyrua të shpërngulet.

 

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme