Zëvendës ministrja e Shëndetësisë: Spitalet Covid 3 e 4 janë gati, terapia me plazmë jo shpëtimtare

Nga Exit News
Zëvendës ministrja e Shëndetësisë: Spitalet Covid 3 e 4 janë gati, terapia me plazmë jo shpëtimtare

Zëvendës ministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli deklaroi se spitali Covid 3 dhe Covid 4 janë gati dhe po vijohet me trajnimin e mjekëve për të qënë në gadishmëri.

Në një lidhje me Neës 24, Rakacolli pohoi:

Të dyja spitalet e dedikuara për COVID janë spitale që po punojnë intensivisht dhe po përballojnë fluksin e pacientëve. Numri i shtuar i rasteve do të shqoërpohet me shtimin e shtrimeve spitalore. Deri tani fluksi ka qenë krejtësisht i përballueshëm. COVID 3 dhe 4 janë gati, po vijon trajnimi i mjekëve. në momentin që këto dy spitale 1 dhe 2 nuk do ta përballojnë fluksin, do të hapen këto spitale.”

Në lidhje me terapië me plazëm Rakacolli pohoi se do të fillojë të përdoret së shpejti, por theksoi se nuk është shpëtimtare.

“Terapia do të fillojë shumë shpejt në Shqipëri. Nuk është një terapi shpëtimtare.”

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme