Presidenti i Çekisё: Integrimi i muslimanёve nё Europё i pamundur

Ditёn e djelё, Presidenti i Çekisё tha se ёshtё pothuaj se e pamundur tё integrosh muslimanёt nё Europёn Perёndimore. Nё njё deklaratё pёr njё televizion lokal, Zoti Milos Zeman ka fajёsuar kulturёn muslimane pёr sulmet e natёs sё vitit tё ri nё Kёhln.

“Eksperienca e shteteve nё Europёn Perёndimore, tё cilat kan lagjie geto apo zona tё veçuara, tregon se integrimi i komunitetit musliman ёshtё pothuaj se i pamundur. Le ti lёm ata ta mbajnё kulturёn e tyre nё vendet e tyre pa e sjell atё nё Europё, pёrndryshe do pёrfundojё si nё Kёhln” – ёshtё shprehur ai.

Presidenti Zeman ёshtё i njohur pёr komentet e tij kundёr emigrantёve dhe kёto nuk janё akuzat e tij tё para rreth kёsaj çёshtje.

 

Lajme te ngjashme