100 anije kalojnë kanalin e Suezit

Nga Exit News
100 anije kalojnë kanalin e Suezit

Më shumë se 100 anije kanë kaluar përmes kanalit të Suezit që kur anija gjigante e mallrave liroi kanalin. Reuters raporton se 113 anije kanë kaluar kanalit që prej mëngjesit të së martës, duke nisur trafikun normal.

Anija e mallrave 400 metra e gjatë bllokoi kanalit për rreht një javë pas një manovrre të gabuar kthimi dhe erës së fortë. Ajo ishte e ngarkuar me rreth 18 mijë kontenier.

Sipas analizave, ky bllokim i kushtoi tregitsë botërore rreth 1,6 miliardë dollarë humbje.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme