Biskota me çokollatë për kafen e mbasdites

Nga JaMystic
Biskota me çokollatë për kafen e mbasdites

JaMystic sot do t’ju propozojë diçka për orët e mbasdites: cookies (biskota) me çokollatë

Pak histori

Fjala Cookies vjen nga hollandishtja koekje (biskotë e vogël) e cila u fut në kulturën amerikane nga kolonët hollandez atje. Kjo recetë ka 5 përbërës kryesorë.

Për 4-5 persona nevojiten:

  • 120 g gjalpë (në temperaturë ambjenti);
  • 120 g çokollatë;
  • 180g sheqer;
  • 180g miell;
  • 1 vezë;
  • ½ lugë çaji sodë buke.

Ngrohim furrën në 200 gradë.
Në një enë qelqi, rrahim gjalpin e butë me sheqerin derisa të bëhet një krem i njëtrajtshëm dhe shtojmë aty vezën duke vazhduar përzierjen.

Shtojmë çokollatën në copa të vogla dhe e përziejmë.
Në masën e miellit përziejmë sodën e bukës dhe gradualisht e hedhim tek kremi i përftuar.
Përzierja vazhdon deri sa të përfitojmë një masë homogjene dhe e trashë.
Në një letër pjekjeje vendosim me lugë të vajosur në hapësirë nga njëra tjetra brumin e biskotave dhe i pjekim ato në 180 gradë për 20-25 min. Jo më shumë , sepse bëhen të forta.

Jamystic këshillon: Personalisht kur bëj këto biskota e dyfishoj masën, kështu që një pjesë e brumit që ngelet vë në ngrirje për një rast të dytë.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>