Charlotte me luleshtrydhe, ëmbëlsira ideale për çdo festë

Nga JaMystic
Charlotte me luleshtrydhe, ëmbëlsira ideale për çdo festë

Një nga recetat me të thjeshta dhe më me shije është kjo që JaMystic ju propozon sot.
Kjo mund të jetë një ëmbëlsirë ditëlindjeje e përkryer: Charlotte me luleshtrydhe.

Pak histori:
Luleshtrydhja, në latinisht fragaria e merr emrin nga parfumi i saj i veçantë. Origjina e saj mendohen Alpet ku ajo ende gjendet akoma në gjendje të egër. Zogjtë shtegtarë e kanë përhapur atë në të gjitha kontinentet në të cilat ajo u zhvillua e përshtatur me klimat përkatëse.
Luleshtrydhja është konsumuar që në antikitet dhe romakët bënin me të maska bukurie.
Luleshtrydhet janë të pasura në vitaminë C 67,4mg/ 100g fibra si dhe vitaminë B9.

Nevojiten:

  • Një kuti biskota Savoiardi
  • 250g luleshtrydhe
  • 30 g sheqer
  • 2 portokalle
  • 3 vezë
  • 100g sheqer
  • 250g maskarpone
  • Për këtë recetë na duhet një enë qelqi me mure të larta . Unë përdora gota uji të gjera.

Përgatisim një sallatë me luleshtrydhe duke i prerë ato në copa. I hedhim 30 g sheqer dhe i mbulojmë me lëngun e dy portokalleve. I lëmë 4 orë në frigorifer.( Kjo është një sallatë shumë e mirë edhe për t’u konsumuar pas një vakti)
Ndajmë të verdhat e vezës nga të bardhat.
Tek ena ku kemi hedhur të verdhat shtojmë sheqerin dhe e rahim deri sa masa të zbardhet dhe i shtojmë maskarpone-n.
Rahim të bardhat me pak kripë deri sa masa të bëhet voluminoze. Përzjejmë të bardhat në masën e kremit dhe përfitojmë kështu kremin si për “tiramisu”.
Kullojmë luleshtrydhet nga lëngu. Ky shurup do të përdoret për lagien e biskotave kurse copat do ti hedhim tek kremi.
Fillojmë ndërtimin e ëmbëlsirës.
Ngjyejme në shurupin e luleshtrydheve biskotat e para që do të shërbejnë për bazë.
Shtrojmë bazën me një sërë biskotash të lagura si edhe muret i ngrejmë me biskota të lagura. Hedhim shtresën e parë të kremit dhe ½ e copave të luleshtrydheve. Shtrojmë përsëri një bazë me biskota të lagura dhe përsëri krem dhe copëza luleshtrydhesh e mbyllim me një sërë biskotash të lagura. E lëmë në frigorifer për 12 orë dhe është gati për degustim.

Jamystic këshillon: Nëse e bëni në enën e qelqit për të pasur me kollaj në nxjerrjen nga kallëpi sygjeroj të përdorni një film plastik para se të filloni renditjen e biskotave.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>