Cheesecake sipas JaMystic

Nga JaMystic
Cheesecake sipas JaMystic

Siç mund ta kini vënë re të gjitha recetat që ndaj me ju, janë receta që janë testuar dhe adaptuar sipas mënyrës sime.
Edhe ‘cheesecake’ është një recetë e njohur prej jush, por ky është versioni im i kësaj embëlsire.

Për 4 persona duhen:

  • 1 pako biskota caramelito, ose speculos;
  • 250g mascarpone;
  • 3 lugë sheqer;
  • 3 lugë karamel (Neranxi);
  • 60g gjalpë;
  • 200ml pana të ëmbël;
  • 1 bustinë sheqer me vanilje.

I vendosim biskotat në mixer.

Pasi janë grirë, shtojmë gjalpin dhe vazhdojmë në mixer deri sa të bëhet si rërë e lagur.

Në nje enë qelqi hedhim mascarpone dhe e rrahim pak sa të zbutet . Pastaj i shtojmë sheqerin, vaniljen, kremin e ëmbël dhe vazhojmë përzierien. Shtojmë 3 lugë karamel dhe vazhojmë përzjerjen edhe pak sa të lidhen elementët.

Fillojmë ndërtimin e kekut.

Nevojitet një enë me rrethin që çmontohet. Nëse nuk keni, në enën që do të ndërtojmë kekun shtrojmë një film plastik.

Shtrojmë biskotat e grira dhe me anën e një luge e ngjeshim masën që të krijojë shtresë. Pastaj hedhim kremin e pergatitur dhe e rregullojmë me lugë. Vendosim përsipër film plastik dhe e lëmë në frigorifer për 8 orë.

Jamystic këshillon: Kujdesi më i madh është kur nuk ke enën adapte për t’a nxjerrë të padeformuar.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>