Gjykata e Wisconsinit rrëzon urdhrin për izolimin e banorëve në shtëpi: I paligjshëm

Nga Exit News
Gjykata e Wisconsinit rrëzon urdhrin për izolimin e banorëve në shtëpi: I paligjshëm

Gjykata Supreme e shtetit të Wisconsinit, në SHBA, rrëzoi të mërkurën vendimin e qeverisë për qëndrimin e detyruar në shtëpi gjatë pandemisë së koronavirusit, duke e vlerësuar atë si “të paligjshëm, të pavlefshëm dhe të pazbatueshëm”.

Trupa gjykuese vlerësoi se sekretari i shtetit për Shëndetësinë Andrea Palm tejkaloi autoritetin e tij me urdhërin për qëndrimin e detyruar në shtëpi, njohur ndryshe si Urdhri i Urgjencës 28.

Ky urdhër kërkonte që të gjithë qytetarët e Wisconsinit të qëndronin në shtëpi ose në vendet e tyre të banimit, me përjashtime të shumë pak rasteve urgjente të përcaktuara në vendim.

Urdhri, i cili zgjaste deri në 26 maj, gjithashtu kufizoi udhëtimet dhe aktivitetin e biznesit, dhe parashikonte gjoba dhe dënime me burg për ata që shkelnin urdhrin.

Me një vendim 4-3, gjykata e quajti direktivën e Sekretarit të Shërbimeve Shëndetësore Andrea Palm, e njohur si Urdhri i Urgjencës 28, një “konfiskim i gjerë i pushtetit”.

Deri më tani në Wisconsin ka 11 mijë të infektuar me Covid-19, 421 viktima dhe rreth 5600 të shëruar, duke e renditur shtetin si ndër më pak të prekurit nga virusi.

Në total, në SHBA ka më shumë se 1,36 milionë të infektuar dhe mbi 82 mijë viktima.

2 komente

  1. Laert 14 Maj, 2020 në 11:23 am

    E pse e jepni ju lajm se cfare ka bere gjykata ne Uinskonsin? Qe te thoni se qeveria ne Shqiperi beri gabim qe i izoloi njerezit? Apo mos donit ca qindra te vdekur…

  2. Tobin Huibregtse 14 Maj, 2020 në 2:28 pm

    To show that in a freer society with at least a modicum of the rule of law and independent courts, bureaucratic overreach and incompetence can be fought against. What exactly has Albania achieved by making people get online permits to go outside and then suddenly going back to normal all at once? What was the point?

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme