JaMystic propozon sot ‘Pulë me mustardë’

Nga JaMystic
JaMystic propozon sot ‘Pulë me mustardë’

JaMystic ju fton të provojmë së bashku një recetë shumë të thjeshtë: Pulë me mustardë.

E vetmja vështirësi e kësaj recete është të gjeni mustardë franceze. Por ju siguroj, që po të kërkoni në ndonjë dyqan pak më të specializuar e gjeni.

Për 4 persona nevojiten:

  • 1 pulë mesatare (unë e zgjedh me lëkurë të verdhë);
  • 2 qepë të shëndetshme;
  • 2 thelpinj hudhër;
  • 3-4 gjethe dafinë;
  • 3-4 degë trumzë;
  • 1 kub koncentrat pule;
  • 3 lugë gjelle mustardë;
  • 6-7 kokrra patate;
  • Piper e kripë;
  • Enë qelqi me kapak që shkon në furrë.

Ndezim furrën në 250 gradë
Qërojmë patatet , qepët dhe hudhrat dhe i presim në copa të plota.
Pulën e pastrojmë nga pjesët e dhjamura dhe me një letër thithëse i fshijmë lëkurën e barkut dhe e vendosim në qendër të enës së qelqit.
E lyejmë me një shtresë të trashë mustarde gjithë sipërfaqen e barkut .
Rreth e rrotull i vëmë patatet, hudhrat, qepët dhe u hedhim përsipër pak kripë e piper dhe një fije vaj ulliri.
Në një gotë me ujë të ngrohtë tresim kubin e koncentratit të pulës dhe e hedhim sipër perimeve.
Infiltrojmë edhe gjethet e dafines dhe të trumzs dhe i vëmë kapakun.
Ena e mbuluar futet në furrë për dy orë në 200 gradë.

Jamystic ju këshillon : Një pjatë e shijshme del kur përzgjedhim produkte të mira.
Përkujdesuni të zgjidhni një pulë cilësore dhe sidomos patatet të përdoren ato që brenda e kanë brumin e verdhë.

 

 

WhatsApp Image at
Foto gjatë gatimit
WhatsApp Image at
Foto gjatë gatimit

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>