Kafshët e egra në vend në rrezik nga substancat helmuese

Nga Exit News
Kafshët e egra në vend në rrezik nga substancat helmuese

Gjatë tremujorit të fundit të vitit 2019, Shoqëria Ornitologjike Shqiptare zbuloi se substanca të paligjshme, toksike po përdoren nga disa fermerë në Shqipëri.

Shoqata kreu një studim në jug të Shqipërisë për të hetuar përdorimin e helmuesëve kundër kafshëve të egra.

Kroi i Egjiptit është specie në zhdukje në vend kryesisht për shkak të substancave helmuese të përdorura nga fermerët.

Gjithsej 158 anketime u bënë në shtatë qytete, ku 10% e të anketuarve pranuan se përdorin substance helmuese.

Arsyeja e përdorimit të këtyre substance ëshët frika e fermerëve nga kafshët mishngrënëse si ujqërit dhe arinjtë.

Shoqata tha që gjetjet e këtij studimi janë “vetëm maja e ajsbergut” të t kryesor që ka vrarë qetësisht kafshët e egra në vend për vite me rradhë.

Organizata tha që ata do të vazhdojnë të përpiqen të luftojnë fenomenin, si dhe të sigurojnë një mjedis më të sigurt për jetën e egër.

1 koment

  1. QazimMulleti 12 Korrik, 2020 në 3:31 am

    Jam kurioz cfare specie eshte Kroi i Egjiptit?😅
    Mos eshte vend?🤔

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme