Komisioni i Ekonomisë rrëzon dekretin e Metës për buxhetin e 2021

Nga Exit News
Komisioni i Ekonomisë rrëzon dekretin e Metës për buxhetin e 2021

Komisioni i Ekonomisë ka rrëzuar të martën dekretin e presidentit për buxhetin e 2021.

Anëtarët e Komisonit votuan të gjithë kundër dekretit. Vetëm deputeti i opozitës Artur Roshi votoi pro.

Dekreti i presidentit do të shqyrtohet në Komisionin e Ligjeve dhe më pas do të kalojë për votim në Kuvend.

Presidenti ktheu mbrapsht ligjin për buxhetin e 2021 në 11 dhjetor.

“Qeveria mund të kishte bërë një ngadalësim të kësteve për partnerët publikë-privatë me mbështetje buxhetore dhe të jepte mbështetje për grupet sociale më te 8 prekur”, argumentoi presidenca.

Pas kthimit të ligjit, presidenti ka kritikuar buxhetin në rrjetet sociale. 

Presidenti mendon se ky ligj nuk parashikon mbështetjen e duhur financiare për përballimin e pasojave të pandemisë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme