KPK shkarkon gjykatësin Fatos Lulo

KPK shkarkon gjykatësin Fatos Lulo kpk

Komisioni i Pavarur i Kualifikimi shkarkoi nga detyra gjykatësin e Gjykatës Kushtetuese Fatos Lulo. Gjyqtari Lulo akuzohet për deklarim të rremë të pasurisë. Ai nuk vertetoi dot burimin e pasurive të tij.

Relatorja e çështjes Etleda Çiftja, gjatë seancës së degjesave publike në KPK deklaroi se gjyqtari Fatos Lulo “ka mungesë burimesh financiare dhe ka bërë deklarim të rremë” për një numër pasurish të deklaruara.

Nisur nga raporti i ILDKPKI-së, gjyqtari akuzohet për mospagim e taksave për të ardhurat e krijuara nga viti 1994 deri më 1997.

Gjithashtu, i dyshimtë nga ana e KPK-së vlerësohet edhe deklarimi se gjykatësi ka marrë dy herë shuma të mëdha parash nga motra e tij, një herë në vitin 1997, 100 mijë euro dhuratë dhe në vitin 2000, 480 mijë euro borxh (të cilat i ka kthyer mbrapsht, pasi nuk emigroi në Kanada).

Lajme te ngjashme