Kryetari i CDU, Armin Laschet: Problemet kryesore të Shqipërisë, korrupsioni dhe largimi i njerëzve

Nga Exit News
Kryetari i CDU, Armin Laschet: Problemet kryesore të Shqipërisë, korrupsioni dhe largimi i njerëzve

Kryetari i partisë gjermane CDU, Armin Laschet, ishte i pranishëm virtualisht në forumin “Perspektivat për një të ardhme evropiane të vendit”, organizuar të mërkurën nga organizuar nga Fondacioni Konrad Adenauer dhe Akademia Politike.

Laschet evidentoi se e keqja më e madhe e Shqipërisë vazhdon të jetë korrupsioni, që pengon edhe modernizimin e vendit.

Zhdukja e korrupsionit nuk duhet te bëjet për integrimin në BE, por për ta bere vendin me te mire dhe për ta bërë atë më të fuqishëm,” u shpreh ai.

Një tjetër problem i mprehtë, sipas Laschet, është largimi i të rinjëve, që do të duhej të “shërbejë si një sinjal paralajmërues qe përgjegjësit te bëjnë me shume për arsimin dhe shanset në tregun e punës.”

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme