Luleshtrydhe me mente për një pasdite të freskët

Nga JaMystic
Luleshtrydhe me mente për një pasdite të freskët

Këto ditë në treg kanë filluar luleshtrydhet apo dredhëzat. Ato akoma nuk janë në shijen e tyre maksimale prandaj JaMystic ju propozon një recetë që e nxjerr në pah esencën e tyre: Luleshtrydhe me mente

Pak histori

Luleshtrydhja, në latinisht “fragaria” e merr emrin nga parfumi i saj i veçantë. Origjina e saj mendohen Alpet ku ajo ende gjendet akoma në gjendje të egër. Zogjtë shtegtarë e kanë përhapur atë në të gjitha kontinentet në të cilat ajo u zhvillua e përshtatur me klimat përkatëse.
Luleshtrydhja është konsumuar që në antikitet dhe romakët bënin me të maska bukurie.
Versioni më i madh i luleshtrydhes erdhi në Europë nga shekulli XVIII nga një spiun francez i dërguar nga mbreti në Kili.
Aty ai zbuloi se luleshtrydhet e asaj zone ishin më pulpoze dhe me shumë aromë. Në udhëtimin e tij të fundit ai solli disa rrënjë të cilat dhanë sot falë klimës oqeanike dhe tokës argjilore luleshtydhen me famë atë të Plugastel-it.
Luleshtrydhet janë të pasura në vitaminë C 67,4mg/ 100g fibra si dhe vitaminë B9.

Receta jonë sot do të bëhet me luleshtrydhe Fieri.

Luleshtrydhe me mente

Për shumë persona:

1kg luleshtrydhe Fieri
4 lugë sheqer
4 portokalle
4-5 degë mente

Lajmë dhe presim në copa luleshtrydhet. Shtrydhim 4 portokallet dhe i hedhim lëngun mbi luleshtrydhet si dhe sheqerin.
I përziejmë me lugë dhe i lëmë 4 orë në frigorifer. Para se t’i shërbejmë i hedhim gjethet e mentes të cilat i japin një ndjenjë freskie.

JaMystic këshillon.
Kjo recetë mund të bëhet edhe me pjeshkë.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>