Minatorët në protestë, kërkojnë plotësimin e kërkesave të tyre

Nga Exit News
Minatorët në protestë, kërkojnë plotësimin e kërkesave të tyre

Sindikata e Minatorëve të Bashkuar Bulqizës protestoi sot para Ministrisë së Financave, për të kërkuar plotësimin e kërkesave të tyre.

Në një postim në faqen e tyre në Facebook, ata parashtruan kërkesat e tyre si më poshtë:

 1. Rritje page
 2. Rishikim norme
 3. Pagesë për vjetërsi dhe vështirësi në punë
 4. Dëmshpërblim për aksidentet në punë
 5. Ndalje e presioneve ndaj punëtorëve
 6. Rikthimin në punë i sindikalistëve të pushuar në mënyrë të paligjshme
 7. Njohjen e statusit të minatorit

Minatorët shprehen se shteti ka mbajtur anën e kompanisë Albchrome në përplasjen mes tyre.

Prej 22 nëntorit mes minatorëve dhe kompanisë Albchrome ka patur përplasje. Ato nisën pas krijimit të SMBB dhe largimit nga puna të 4 themeluesve të saj. Sindikata e re është konfliktuar edhe me sindikatat ekzistuese, të cilat pretendojnë se kushtet dhe pagat në miniera janë përmirësuar.

Kompania ka hedhur poshtë pretendimet e SMBB, ndërsa sindikatat e vjetra kanë vënë në dyshim synimet dhe mënyrat se si po vepron sindikata e re. Në një shkrim të mëparshëm Exit News ka përmbledhur të gjitha pretendimet.

1 koment

 1. Ismail R hoxha 26 Janar, 2020 në 4:32 pm

  Forca sindikata e re e minatorve bulqize.
  Mos e ndani protesten tuaj deri ne Rrezimin e kesaj qeverie,te kelysheve te kurves komuniste.
  Vazhdoni deri ne triumfin e Mbreterise Shqiptare.
  Vetem Mbreteria ua ploteson kerkesat juve.Vetem Mbreti e Amerika e shpetojne kombin shqiptar.
  Me respekt,
  Administratori i gazetes ” Shpresa e Shqiptareve “dhe Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit”Kulturor Mbretror Shqiptar ”
  Ismail R Hoxha.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme