‘Mish derri me verë’ për drekën e së shtunës

Nga JaMystic
‘Mish derri me verë’ për drekën e së shtunës

Është akoma atmosferë dimri kështu që kjo pjatë ka akoma vendin e vet në tavolinën tonë. Është një nga recetat e preferuara. Një recetë që në bazë bëhet me mish viçi por JaMystic iu propozon recetën e adaptuar.

Mish derri me verë

Për 4 persona:

  • 1 ½ kg mish derri (kofshë e një derri të vogël),
  • 2 thelpinj hudhre,
  • tufë me erëza (dy degë trumzë, dy degë rozmarinë, dy gjethe dafinë, disa degë majdanoz),
  • 4 qepë të thata,
  • 2 karrota,
  • 1 lugë rrush të thatë,
  • 1 shishe vere të kuqe (Merlot),
  • vaj ulliri.

Skuqim në një tenxhere mishin e derrit duke e kthyer nga të gjitha anët deri sa të marrë ngjyrë të kuqërremtë. Shtojmë aty qepët, hudhrat dhe karrotat dhe i skuqim bashkë me mishin deri sa të marrin ngjyrë .
I shuajmë me verë (3/4 e shishes). I hedhim kripë (ose një kubik vegeta). Të gjitha erëzat e lidhura me një fill kuzhine ose pe në mënyrë që gjethet e rozmarinës të mos shpërndahen.
E lëmë në zjarr të avashtë për 4-5 orë në këtë mënyrë mishi do të bëhet shumë i shkrifët. 30 minuta para se ta heqim, i hedhim rrushin e thatë.

JaMystic këshillon: Kjo recetë shoqërohet shumë mirë me oriz të zier ose patate të ziera.

 

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>