Ndotja e naftës vazhdon të pllakosë Fierin

Nga Arjola Tafaj
Ndotja e naftës vazhdon të pllakosë Fierin

Lumi Gjanica, i cili kalon nëpër qytetin e Fierit, ka treguar edhe një herë shenja të ndotjes së naftës.

Sipas BIRN, qytetarët e Fierit raportuan se të premten e kaluar, sipërfaqja e lumit u bë e bardhë dhe lëshoi një erë të fortë nafte dhe gazi.

Organizatat mjedisore vendase kanë hetuar burimin e ndotjes për të paktën një javë, duke u fokusuar në veçanti në rafineritë e naftës dhe kompanitë e hidrokarbureve që rrethojnë Fierin, por nuk kanë arritur të gjejnë prova përfundimtare.

Për dekada, lumi Gjanica është përdorur për të hedhur mbeturina urbane. Për këtë arsye, një projekt rehabilitimi filloi në dhjetor 2018. Faza e dytë e projektit filloi nëntë muaj më parë, por pak duket se ka ndryshuar.

Në fakt, Reporter.al raporton se derdhjet e naftës vazhdojnë të dëmtojnë lumin, me pesë incidente të raportuara vetëm në vitin 2020. Pavarësisht ankesave të shumta nga qytetarët dhe organizatat mjedisore, as Ministria e Mjedisit dhe as bashkia nuk kanë qenë në gjendje të konfirmojnë burimin e ndotjes.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme