Një recetë interesante peshku për drekë

Nga JaMystic
Një recetë interesante peshku për drekë

Receta që JaMystic propozon për sot është: Fileto koce panè.

Për 4 persona duhen:

  • 2 peshq Koce të mëdhenj,
  • 1 vezë,
  • 3 lugë gjelle miell,
  • 3 lugë gjellë bukë të thekur të bluar,
  • ½ limon,
  • 2-3 lugë Pana,
  • 100g gjalpë,
  • Pak majdanoz dhe kopër të grirë për zbukurim.

Për këtë recetë mund të përdoret edhe lloj peshku tjetër që mund të bëhet fileto.
Si fillim krijojmë filetot e peshkut. Na duhet një thikë e mprehtë me majë.
Në pjesën kurrizore të peshkut përgjatë gjatësisë së tij presim me thikë deri tek bishti dhe pa e shkëputur thikën e kalojmë deri tek pjesa e barkut dhe shkëpusim fileton e parë.
Bëjmë të njëjtin operacion nga ana tjetër .
I kontrollojmë filetot për ndonjë halë.
Pastaj afër nesh përgatisim tre pjata. Në një kemi miell, në një vezën e rrahur dhe në tjetrën bukë të thekur të bluar.
Kalojmë filetot me rradhë në miell, pastaj në vezë pastaj në bukë të thekur. E përsërisim veprimin për të gjitha filetot . Ndërkohë vëmë në tigan gjalpë dhe pak vaj dhe e lëmë të nxehet.
Kur gjalpi të shkrijë i vendosim filetot fillimisht nga ana e lëkurës dhe pasi skuqen i kthejmë nga ana tjetër.
Në një enë tenxhere të vogël shkrijmë 100g gjalpë dhe e perziejmë me gjysëm lëng limoni .
Kur gjalpi të shkrijë e heqim nga zjarri dhe i shtojmë masës dy lugë gjelle të plota me pana.
E përzjejmë shpejt që pana té mos pritet.
Kjo do të jetë salca që do të hedhim mbi filetot e skuqura.

JaMystic këshillon: Kjo pjatë shoqërohet me patate të ziera ose me oriz basmati.

WhatsApp Image at

WhatsApp Image at

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>