Një recetë që ju transporton në Bretagne të Francës

Nga JaMystic
Një recetë që ju transporton në Bretagne të Francës

Receta e sotme nga JaMystic do t’ju transportoje në pjesën më perëndimore të Evropës, në Bretagne.

Receta: Katër të katërtat. 4/4

Pak histori

Bretagne është një nga rajonet e Francës që është shumë e njohur për ëmbëlsirat e saj me gjalpë të kripur. Rrjedhimisht meqë edhe ëmbëlsira jonë e ka origjinën atje do të jetë me gjalpë.
Katër të katërtat e merr emrin nga përbërësit e saj. Sheqer, vezë,miell, gjalpë janë me të drejta të barabarta në këtë recetë.
Secila nga to zë ¼ e recetës.

Katër të katërtat : për 4 persona

  • 3 vezë =200g
  • 200g sheqer
  • 200g miell
  • 200g gjalpë
  • ½ lugë sodë buke
  • Kripë
  • 1 portokalle

Ndezim furrën dhe e ngrohim në 200 gradë.
Në një enë qelqi përziejmë gjalpin e shkrirë më parë ( kujdes jo i nxehtë ), sheqerin dhe vezët, dhe i përziejmë deri sa të lidhen. Duke përzjerë gjithmonë shtojmë miellin, sodën dhe një majë luge kripë deri sa të lidhet e gjithë masa. Në fund, me anë të një réndeje marrim esencë nga cipa e portokallit dhe e hedhim tek masa.
E përzjejmë edhe një herë dhe e hedhim në formën për ëmbëlsira që shkon në furrë, të cilën e kemi lyer më parë me gjalpë që të mos ngjisë.

E çojmë furrën në 180 gradë dhe e pjekim për 45 min. Mund ta kontrollojmë duke futur majën e thikës në qendër. Kur thika del e pastër ëmbëlsira është gati.

JaMystic këshillon:

Kjo recetë gjithë sekretin e ka tek pjekja. Nuk duhet pjekur më shumë seç duhet se del e thatë. Dmth pas 40 min në furrë bëni kontrolle me thikë.
Gjithashtu si aromë mund të përdorim edhe limonin .
Kjo ëmbëlsirë shkon shumë me reçel nga JaMystic, psh luleshtrydhe/ kardamon ose reçel portokalli .

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>