PD kërkon hetimin e pasurive të Valdrin Pjetrit

PD kërkon hetimin e pasurive të Valdrin Pjetrit

Kryeministri Edi Rama po pengon dorëheqjen e Valdrin Pjetrit dhe zbatimin e ligjit antimafia ndaj tij, me qëllim marrjen në mënyrë të paligjshme të Bashkisë së Shkodrës. Kështu deklaroi sot Sekretari për Çështjet Ligjore Çlirim Gjata, nga selia e Partisë Demokratike.

Ai tha se Kryeministri Edi Rama “po pengon Valdrin Pjetrin të japë dorëheqjen; prokurorinë të konfirmojë gjetjet e Partisë Demokratike; si dhe po pengon zbatimin e Ligjit Antimafia për verifikimin, sekuestrimin dhe konfiskimin e pasurive”.

“Valdrin Pjetri është subjekt i drejtëpërdrejt i ligjit antimafia. Për rastin e Valdrin Pjetrit, jo vetëm që ka indicie për kryerjen e këtyre krimeve, por ky fakt është i provuar nga vendimet e drejtësisë italiane, të cilat janë publikuar prej disa ditësh nga Partia Demokratike”, u shpreh Gjata.

Partia Demokratike publikoi më 13 gusht 2019, dokumentin e institucioneve italiane të drejtësisë ku rezulton se Pjetri ka qënë i dënuar për trafik droge në Itali në vitin 2003. Por Pjetri nuk e ka deklaruar këtë fakt në formularin e vetëdeklarimit, dorëzuar në KQZ.

Sipas nenit 5 të ligjit të Dekriminalizimit, fshehja e dënimit në formularin e dekriminalizimit përbën vepër penale:

“Formulari i vetëdeklarimit plotësohet vetëm nga personi që është subjekt i këtij ligji. Deklarimi i rrethanave të rreme ose të shtrembëruara përbën vepër penale, sipas nenit 190 të Kodit Penal.”

Kjo vepër, sipas Kodit Penal “dënohet me burgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet.”

LEXO  Rama: Nuk ka penalizim, për shqiptarët, të cilëve iu mbaron afati i qendrimit në zonën Schengen

Lajme te ngjashme