PS padit vendimin për regjistrimin e 222 kandidatëve të PD-së

Nga Exit News
PS padit vendimin për regjistrimin e 222 kandidatëve të PD-së

Partia Socialiste ka paditur në Kolegjin Zgjedhor vendimin e Komisionit të Ankesave për lejimin e regjitrimit të 222 kandiadtëve për deputet të listës së PD-së.

Në padi, PS kërkon lënien në fuqi të vendimti të Komisionerit Zgjedhir, Celibashi për lejimin e regjistrimit deri në 153 kandidatë për deputet.

Të martën, PD fitoi të drejtën për të regjistruar 222 kandidatë në zgjedhjet e 25 prillit. KAS hodhi poshtë vendimin e KQZ-së dhe i dha të drejtë PD-së për numrin e kandidatëve.

Ligji “Për partitë” përcakton vetëm një kufi minimal për numrin e kandidatëve në lista, ndërsa kufiri maksimal është në dorë të partive.

Lajme te ngjashme